Windmolen tegen mollen

een idee van Robbie Bulten

 willie wortel (Medium)

De mol, geen dier waar de gemiddelde tuinder een vriendschapsband mee zal opbouwen. Een dier dat we liever niet zien wroeten in strak aangelegde groentenbeddden en dat ook menig pad wil ondergraven. Veel oplossingen zijn bedacht om deze dieren te weren. Van carbid met een beetje water, tot flessen zonder bodem in de gangen. Of het planten van keizerskroon of mollenbollen.

Deze keer een oplossing die te maken heeft met het gehoor van de mol. Een mol heeft gevoelige oren en houdt niet van lawaai. Een stel pvc-limonadeflesjes, wat tie-ribs en een stuk betonijzer, zijn de basis van de mollenverjager die Robbie Bulten heeft gemaakt.

anti-mol (Medium)De foto’s geven een goed idee hoe het allemaal werkt. Je neemt 8 water- of limonadeflesjes en snijdt daar de bodem af. Neem als basis twee bovenkanten en schuif die in elkaar. Bevestig met pvc-lijm of een kabelbinder. Neem nu twee maal vier onderkanten, snijd daar een klein keepje in en bevestig met een kabelbinder aan de basis. Natuurlijk is het zaak om de bodems allemaal in dezelfde richting te monteren zodat een soort schoepenrad ontstaat. Sla een stuk betonijzer, als geleider van het geluid, in de grond, draai een dopje op de basis en zet de windmolen bovenop het betonijzer. De wind zal vat krijgen op het schoepenrad en het zal gaan draaien. Het geluid dat dit veroorzaakt wordt via het ijzer doorgegeven in de grond en dat…..vinden mollen niet leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.