Gestoofd lamsvlees met pastinaak en pompoen

van de website pastinaak.nl

Heerlijk gestoofde pastinaak en pompoen, samen met kruidig lamsvlees en een takje tijm. Na een uurtje stoven ruikt het hele huis naar dit lekkere gerecht en kun je aan tafel. Tegen die tijd heb je ook echt trek, al was het maar omdat het zo lekker ruikt!

INGREDIËNTEN:gestoofd-lamsvlees-pastinaak-pompoen

500 gr lamsvlees in blokjes

2 kleine pastinaken

1 klein pompoentje

10 kastanjechampignons

2 witte uien

1 glas rode wijn

400 milliliter bouillon

3 takjes tijm

2 laurierbladen

zout

peper

50 gram roomboter

Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes. Snipper de 2 uien en snijd de champignons twee keer doormidden.

Smelt in een braadpan de helft van de roomboter. Bestrooi het lamsvlees royaal met peper en zout. Bak de helft van het vlees goed bruin. Als de eerste helft klaar is, haal je het uit de pan en leg je het apart. Nu voeg je de 2e helft van de roomboter toe en bak je de 2e helft van het lamsvlees goed bruin. Leg het aangebraden vlees apart.

Warm in een pan de 400 bouillon op. Bak nu in de pan waar je het lamsvlees in gebraden hebt de uitjes en champignons. Als de uien glazig zijn voeg je de pastinaak toe en die bak je ook een tijdje mee. Voeg nu pompoen toe samen met het laurierblad, tijm en als laatste het lamsvlees. Overgiet het met 1 glas rode wijn en de bouillon en stoof het gerecht 1 uur totdat het allemaal lekker mals is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.