Zoete doperwtensoep met mint

recept uit “la Garage” 

Deze heerlijk frisgroene soep kan zowel koud als warm gegeten worden. Het recept is eenvoudig te maken en is in 15 minuten klaar.

Ingrediënten voor 4 personenDoperwtensoep_mint (Medium)

2 eetlepels olijfolie om in te bakken
4 fijngesneden sjalotjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 kilo diepvries doperwtjes1
1 1/4 liter kippenbouillon
1 eetlepel fijngehakte munt (en wat hele blaadjesvoor de garnering)
peper en zout uit de molen
1 1/4 dl slagroom

Bereidingswijze:

Doe de olie in een flinke pan en smoor de sjalot en knoflook gedurende twee minuten op laag vuur. Doe de doperwten en de bouillon erbij en breng aan de kook. Pureer de soep met een blender of foodprocessor glad en roer er de munt, zout en peper naar smaak door. Laat de soep koud worden en zet hem voor het serveren minstens twee uur in de koelkast.

Kijk of de soep de goede dikte heeft en verdun eventueel met wat water.

Klop de slagroom erdoor en bestrooi met wat munt.

Tip:

Bovenstaand is het recept voor koude soep maar je kunt hem ook warm serveren met bijvoorbeeld knapperig geroosterde serano-ham als garnituur. Gerookte zalm, paling of forel is natuurlijk ook niet te versmaden als vulling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.