Witlof met tijm en honing

door Peter

Een mooi smaakcontrast; het bittere van witlof met de gecaramelliseerde smaak van honing en tijm. Voor het recept zie rubriek recepten

Ingrediëntenwitlof-honing-tijm-medium

4 stronkjes witlof

paar takjes tijm

klontje boter

25 g pijnboompitten

4 eetlepels vloeibare honing

Bereiden

Snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. De binnenste blaadjes zijn wel erg klein; haal die niet uit elkaar, maar snij het complete hart in de lengte in vier parten. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit wat boter in een wok. Doe de pijnboompitten erin en bak ze zachtjes lichtbruin. Doe de witlof, tijm en wat zout erbij en zet het vuur hoger. Bak al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Voeg op het laatst de honing toe.

Tip

Door blaadjes witlof te laten karamelliseren met boter en honing krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere dat witlof eigen is. Honing versuikerd? Zet de pot even tien tellen in de magnetron, of een minuut in een pannetje met kokend water en hij wordt weer vloeibaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.