Witlof met tijm en honing
door Peter
Een mooi smaakcontrast; het bittere van witlof met de gecaramelliseerde smaak van honing en tijm. Voor het recept zie rubriek recepten
4 stronkjes witlof
paar takjes tijm
klontje boter
25 g pijnboompitten
4 eetlepels vloeibare honing
Bereiden
Snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. De binnenste blaadjes zijn wel erg klein; haal die niet uit elkaar, maar snij het complete hart in de lengte in vier parten. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit wat boter in een wok. Doe de pijnboompitten erin en bak ze zachtjes lichtbruin. Doe de witlof, tijm en wat zout erbij en zet het vuur hoger. Bak al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Voeg op het laatst de honing toe.
Tip
Door blaadjes witlof te laten karamelliseren met boter en honing krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere dat witlof eigen is. Honing versuikerd? Zet de pot even tien tellen in de magnetron, of een minuut in een pannetje met kokend water en hij wordt weer vloeibaar.