Warm weer: Kruisbessenfool !

door Guido

Dat kruisbessen zich behalve voor directe consumptie of verwerking tot jam ook lenen voor een eenvoudig maar lekker toetje blijkt uit dit recept voor een kruisbessenfool uit het Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool van Mejuffrouw C.J. Wannée.

Zoals zoveel lekkere dingen laat het toetje wel even op zich wachten…….

Voor 4 personen is nodig:fruits-food-gooseberry (Medium)

• 500 g onrijpe kruisbessen, schoongemaakt

• circa 200 g suiker

• cognac *

• 250 ml slagroom

• geraspte schil van een halve citroen

• geschaafde, pure chocolade en een handvol verse frambozen voor de garnering

 Kook de kruisbessen met weinig water op laag vuur in 10-15 minuten tot moes. Wrijf de kruisbessen door een zeef. Roer de suiker en de cognac door het vocht. Klop de slagroom met de citroenrasp los en schep deze door de kruisbessenmoes. Plaats de moes in het vriesvak en laat in ongeveer 2 uur bevriezen. Regelmatig omscheppen zorgt ervoor dat deze gelijkmatig bevriest. Serveren in een mooi glas en garneren met de geschaafde chocolade en de frambozen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.