recept

Venkelsoep

door Peter
Het is tijd om het rijtje venkel te oogsten en er staan er altijd wel een paar tussen die minder mooi zijn. Natuurlijk is daar een lekkere oplossing voor; venkelsoep!
Ook deze keer weer een eenvoudig recept, maar wat wil je, eigengeteelde spullen zijn zo smakelijk dat het niet nodig is ingewikkeld te doen.

Receptvenkelsoep
1 venkelknol
1 prei
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 groentebouillontabletten
1 grote tomaat
zout en peper
½ eetlepel citroensap
Eventueel een scheut room

Bereiding
Venkel wassen en in stukken snijden. Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen, halveren en met een mes pletten. In pan olie verhitten. Venkel, prei en knoflook fruiten en op laag vuur ca. 10 minuten stoven. 1 Liter water toevoegen, de bouillontabletten erboven verkruimelen en de soep ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
Intussen in een steelpan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen en enkele tellen in het kokende water onderdompelen. Ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
De soep in de keukenmachine of met een staafmixer pureren en zeven. Soep daarna opnieuw aan de kook brengen, op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Eventueel van het vuur af room toevoegen.
Tomaatblokjes door de soep scheppen. Garneren met venkelgroen en direct serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.