Sorbetijs zelf maken

door Peter

cassissorbetOp het moment dat ik dit artikeltje schrijf is het te warm om naar de tuin te gaan, vanavond om een uur of acht wel is het pas tijd om de plantjes water te geven. Buiten is het warmer dan binnen dus maar in de keuken aan de slag met lekker fris sorbetijs.

Sorbetijs is simpel zelf te maken met verse of diepvries vruchten. Het ijs is licht verteerbaar. Voor een extra feestelijk nagerecht kun je het ijs maken met wijn.

Receptuur:

175 ml fruitige wijn (Sauvignon) of water

175 g suiker

het sap van anderhalve citroen

500 g rijpe zwarte bessen, aardbeien of ander zacht fruit

1. De siroop maken

Doe de wijn of het water met de suiker in een pan. Breng dit aan de kook en laat het doorkoken tot een suikersiroop. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

2. De vruchten pureren

Maak het fruit schoon en doe het in een blender of kom. Doe het sap van de citroen erbij en pureer in de blender of met de handmixer het fruit tot moes.

Als je diepvries fruit gebruikt laat de vruchten dan wel even uitlekken!

3. Het ijs maken

Meng de moes met de suikerwijn, giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat het ijs in de vriezer hard worden roer het van tijd tot tijd om met een vork of maak van de moes ijs in een ijsmachine.

Je kunt het ijs serveren in een ijshoorntje of een glas (zet dit eerst in de diepvries) en garneren met wat achtergehouden fruit en/of slagroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.