Coleslaw
Coleslaw
van de buurvrouw
Ingrediënten
1/2 witte kool heel fijn geraspt of gesneden
2 tl zout
1 grote wortel, geschild en geraspt
1 tl zout
2 tl suiker
1 tl versgemalen witte peper
1 bakje sour cream (Abert Heijn)
3 el azijn of citroensap
1 mespuntje mosterd
Voorbereiding
“Vuile” bladeren van de kool afhalen en kool heel erg fijn snijden of in fijne reepjes raspen en met zout besprenkelen. De kool zo minimaal 15 minuten of langer laten staan en daarna goed afspoelen en uit laten lekken.
Wortel schillen en raspen
Bereidingswijze
Doe de sour cream, zout, peper, suiker, mosterd in een grote kom en verdun het met de azijn of citroen.
Proef de dressing en indien nodig voeg een klein beetje meer suiker toe.
Voeg nu de kool en de worteltjes toe en meng dit goed.
Laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan voor je het serveert.
Het kan 2 dagen in de koelkast bewaard blijven.
Heerlijk! En een dag later nog lekkerder.