Pompoenstoof met spinazie, tomaat, kikkererwt en peer.

Met wát……..? Met peer!

door Peter

Het is weer tijd om de salades te verruilen voor een lekkere stoofpot. Net zoals bij een salade doen we natuurlijk allerlei groenten door elkaar. We hebben tenslotte een groentetuin. Er bestaan natuurlijk een aantal variaties op dit recept. Bijvoorbeeld een met geroosterde amandelen. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de pittige smaak van de feta die ik voor de amandelen in de plaats doe. Een verrassende combinatie van groenten en fruit met een zuidelijk tintje. In de rubriek recepten de werkwijze

 

Pompoenstoof
Pompoenstoof met feta

Ingrediënten

500 gram pompoen, 3 tenen knoflook, 2 rode uien, 4 eetlepels olie om te bakken, 2 theelepels gerookte paprikapoeder (pimentón), 1 blikje gepelde tomaten, 4 deciliter groentebouillon, 1 blikje kikkererwten (400 g), 3 stevige peren, 3 sneetjes wit brood, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 handen (wilde) spinazie, zout en peper en een stuk feta.

Bereiding:

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Snipper daarna de knoflook en snij de uien in parten. Fruit de knoflook met de ui in een ruime stoofpan. Bestrooi met paprikapoeder, fruit even mee, pas op dat de paprikapoeder niet bitter wordt en voeg de stukken pompoen toe.
Schep het mengsel 1 minuut om op hoog vuur, breng op smaak met zout en peper en voeg het blikje tomaten toe. Voeg zoveel groentebouillon toe dat alles onder staat. Breng aan de kook en laat ca. 20 min. zachtjes stoven. Schil de peren, snij ze in stukken, laat de kikkererwten uitlekken en snij het brood (zonder korsten) in blokjes. Was de spinazie en ris de nerven uit de bladeren. Verdeel de feta aan stukjes. Voeg na 15 min. de kikkererwten, peer en brood toe. Breng weer aan de kook en laat mee stoven tot alles net gaar is. Verwarm de spinazie 5 min. mee. Breng op smaak met wat wijnazijn, eventueel meer zout en peper en bestrooi met de stukjes feta

Een lekker stuk vers (af)gebakken brood erbij en smullen maar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.