Klassieke Rode Kool

door Peter

 Voor drie tot vier personen, heb je nodig:

1 kleine rode kool, gesneden en gewassen

1 middelgrote ui, versnipperd

1 grote appel, bij voorkeur goudrenet, gesnipperd

4 hele kruidnagelen

2 gescheurde grote laurierbladeren

zout naar smaak

½ theelepel kaneelrode-kool

1 theelepel versgemalen zwarte peper

½ theelepel versgeraspte noot(muskaat)

2 theelepel suiker

2 eetlepels azijn

bindmiddel (aardappelzetmeel)

 

Bereiding:

Laat de rode kool met de ui, appel, kruidnagelen, laurierbladeren en het zout in 20-30 min. gaar stoven, zorg dat er nog altijd een weinig kookwater aanwezig is, wanneer de hittebron wordt afgezet. Dan de theelepels met de diverse ingrediënten toevoegen en  alles goed doorroeren. Afbinden met een beetje aardappelzetmeel met water en weer heel even aan de kook laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.