Gevulde spitskool met groentevulling en gehakt

recept Corrien OlijdamSpitskool

1 spitskool is genoeg voor 2 personen, afhankelijk van de grootte. Het recept is voor 4 personen

Bereidingstijd ongeveer 45 minuten plus 30 tot 35 minuten oventijd

De koolbladeren worden heerlijk zacht, zelfs mijn echtgenoot, die niet van kool houdt, vond het lekker.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaal invetten (platte, grotere schaal) Kolen schoonmaken en halveren. In kokend water met wat zout blancheren in ongeveer 7 minuten. Spoel de kolen koud af en laten uitlekken.De binnenste bladeren eruit halen en in fijne reepjes snijden. De uitgeholde kolen apart zetten.

Snij 1 grote ui en 2 teentjes knoflook in fijne blokjes. Schil 2 wortels en rasp deze grof.

Verhit ongeveer 30 gram boter in de pan en bak alle groenten in 3 tot 4 minuten aan.

Meng door ongeveer 300-400 gram gehakt (afhankelijk van de grootte van de kolen) 1 ei,wat paneermeel, de groenten en 1 eetlepel vers gesneden peterselie. Voeg zout, peper en eventueel karwijzaad toe en vul de halve kolen met dit mengsel.

Leg in de ovenschaal en bak 30-35 min.

Eet smakelijk!

Corrien Olijdam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.