recept

Gebakken appel en appelchips met ijs

gebakken appel met ijsDit jaar was een geweldig fruitjaar. De bomen zijn bijna bezweken en van een aantal zijn zelfs takken afgebroken door de hoeveelheid fruit. Er is dan ook meer dan voldoende geoogst op de tuinen. Hier een recept voor een lekker dessert met appels, terwijl de kachel brandt, het al vroeg donker wordt en de blaadjes buiten vallen. Een ouderwets toetje in een modern jasje.

Ingredienten

5 appels (Elstar of Sterappel

30 g boter

2 eetlepels suiker

1 dl Calvados (slijter)of appelsap

1/2 bak appel-crunchijs (à 1 liter)

Voorbereiden

De oven voorverwarmen op 100 ºC. Voor de appelchips 1 appel wassen en vanaf het steeltje in dunne plakjes schaven (minstens 16). Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in de oven laten drogen tot ze krokant zijn. Appelchips voorzichtig uit oven nemen en op een bord laten afkoelen.

Bereiden

De overige appels schillen, het klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In een koekenpan de boter smelten. Appelpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken. Calvados of appelsap in de pan schenken en appels in nog 2-3 minuten gaar laten worden. De appelpartjes op vier borden rangschikken. Grote bol roomijs in het midden scheppen. In elke ijsbol 3 appelchips steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.