Courgette zoetzuur

1 kg. courgette (het liefst verschillende kleuren)Courgette_paprika_zoetzuur
2 grote rode uien, gesnipperd
1 rode paprika in kleine blokjes voor nog meer kleur.
3 eetl. zout
5 dl. azijn
250 gr. suiker
4 eetl.  honing
2 theel. kurkuma of kerrie
1 theel. dillezaad
1 eetl. mosterdzaad (mosterdmuseum Doesburg)

Snijd de courgette, uien en paprika in kleine blokjes en doe deze samen in een grote schaal. Strooi hier het zout overheen, schud af en toe om en laat een nacht trekken. Daarna giet je het vocht  af.

Neem een pan die groot genoeg is voor alle groenten en doe daar de azijn, de suiker, de honing en de kruiden in. Breng langzaam aan de kook en roer tot de suikerkristallen helemaal zijn opgelost. Voeg dan de groenten toe en breng het geheel aan de kook, laat 6 minuten doorkoken.

Doe het zoetzuur heet in schone potten.
Minimaal een week laten staan voor gebruik

Ik heb er toen ik het recept de tweede keer maakte, nog een beetje mee gestoeid en er nog een paar teentjes knoflook bij gedaan. Ook iets meer kerrie en honing.

Deze verhouding is berekend voor een kilo courgettes, dus de ingrediëntenhoeveelheid vermenigvuldigen met de factor van het gewicht van de groenten.

Peter.

Een gedachte over “Courgette zoetzuur

  • 4 januari 2013 om 23:02
    Permalink

    Complimenten weer voor de nieuwsbrief! Verder:
    – Help ik graag mee aan de werkzaamheden op de Ooi.
    – Heb ik belangstelling voor tonkinstokken. Juiste aantal zal ik t.z.t. doorgeven.

    Tot een volgende…
    Henk.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.