Appel-pruimentaart


appel-pruimentaart
door
Peter

Augustus de oogstmaand, op de tuin valt niet meer erg veel te zaaien. Bijhouden, oogsten, vriezen inmaken en je verheugen op de puimen en appels die hangen te wachten in de boom. Lekker en makkelijk te maken en ook geschikt om in te vriezen is de appel-pruimentaart waarvan het recept te vinden is in de rubriek recepten.

1 pond appelen

1 pond pruimen

50 gram suiker

250 gram bloem

150 gram boter

100 gram basterdsuiker

2 eieren

1 eetl custardpoeder

1 eetl suiker

1 dl slagroom

1 snuf zout

 

Bereiden

Maak een deeg van de bloem, boter, suiker, 1 ei en een snuf zout.

Laat rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden.

Schil de appelen, snijd in partjes. Schud er 50 gram suiker (naar smaak) door. Ontvel en ontpit de pruimen. Snijd in stukken.

Verdeel het deeg over een ingevette en bebloemde taartvorm van 26 cm. Leg de appelpartjes erop en daaroverheen de pruimenstukken.

Vermeng de custard met de suiker, roer het ei en de slagroom erdoor. Giet over het fruit.

Bak ongeveer 50 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.