Amuse van aspergesoep met kerrie-olie en krokante ham
door Peter
Deze keer een mooi klein kopje soep om voordat het (kerst)diner op gang komt, de mond vast te verwennen. Serveer in kopjes ter grootte van een koffiekop.
Asperges hoef je niet alleen te serveren met aardappels, ham, boter en eieren of te wokken. Je kan er ook dit lekkere voorafje mee maken.
5 stuk(s) asperges
0.5 theelepel(s) kerriepoeder
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
200 mililiter room
2 plakken serrano ham
1 flinke sjalot of kleine ui
200 mililiter witte wijn
Bereidingswijze:
Schil de asperges en snij ze in stukjes van 3 cm lang. Snipper de knoflook en de ui fijn. Verwarm een pan op het vuur laat de boter uit bruisen, voeg de asperges toe samen met de knoflook en ui en fruit dit alles aan gedurende een minuut of twee. Blus af met de witte wijn en de room. Kook de asperges daarna mee tot dat ze gaar zijn pureer de vloeistof. Laat op laag vuur met deksel staan of warm later op. Snij de plakjes ham in dunne reepjes en droog deze ongeveer 30 minuten in de oven op 130C, Verwarm de kerrie samen met de olijfolie en garneer de soep af met een lepel kerrie-olie. Strooi daarna de krokante ham op de soep.
Goedemorgen!
Het recept klinkt erg goed, maar is 200 ml witte wijn niet veel in verhouding?
Vriendelijke groet