Aardbeienmousse met witte chocolade
door Peter
Deze keer een heerlijk toetje met aardbeien en witte chocolade. Vaak wordt in een mousse gebruik gemaakt van gelatine maar dit recept heeft als bindmiddel witte chocolade, dus is ook geschikt voor vegetariërs.
400 gr. Aardbeien
3 eetlepels suiker
4 deciliter slagroom
175 gr witte chocolade
Voorbereiding:
Warm 1,5 dl slagroom op en laat er125 gr witte chocolade in smelten. Zet daarna 10 minuten in de koelkast. De rest van chocolade fijn hakken.
Meng de aardbeien en 3 eetlepels suiker in de blender. Plaats dit in de koelkast.
Bereidingswijze:
Klop de 2,5 dl slagroom, met de suiker (iets dikker dan yoghurt)Pak de gesmolten witte chocolade en de mix van aardbeien uit de koelkast.Roer voorzichtig de aardbeien door de slagroom.Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en gehakte witte chocolade toe en roer goed om.
Serveertip
Laat in de koelkast zeker 2 uur afkoelen.Serveer met wat stijfgeslagen slagroom en verse aardbeien .