Pompoencake
van Corrien Olijdam
De lekkerste recepten vind je terug in een verfrommeld kookboek, niet in de boekenkast maar achterin een keukenkastje, zo’n kookboek waar je briefjes en uitgeknipte recepten in bewaart met vlekken van boter en ei er nog op. Hier is er zo een die ik nog tegenkwam. Gelukkig lag er nog een pompoen bij de deur. Zolang het nog niet vriest, kan je ze daar gewoon laten liggen en wanneer het dan zover is mag hij mee de keuken in. Het velletje papier is gladgestreken en hier is dan het recept.
250 gram pompoenvruchtvlees (geraspt en goed uitgedrukt)
150 gram suiker
4 eieren
150 gram bloem
125 gram gemalen walnoten
2 eetlepels honing
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Bereiden:
Oven voorverwarmen tot 180 graden
Mix de suiker met de eieren tot een schuimig geheel, voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak ongeveer een uur op 180 graden.
Afgekoeld bestrooien met poedersuiker.