Nieuwsbrief 52 – januari 2017

5_oliebollen1

 

Van de (interim) voorzitter

Beste tuinvrienden,

Het nieuwe jaar staat weer op het punt van beginnen en dit brengt weer nieuwe kansen met zich mee.

Het afgelopen jaar is de vereniging weer druk geweest om het tuinieren voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Helaas ging dit niet altijd even makkelijk en was het bestuur een te groot gedeelte van hun tijd bezig met een aantal tuinders aan te sporen om hun tuin toonbaar te krijgen. Iedereen zal moeten beseffen dat zijn of haar tuin goed dient te worden bijgehouden en dat de tuin geen stortplaats van spullen moet worden.

Door dit te doen wordt het voor iedereen nog plezieriger om zijn of haar hobby uit te oefenen en kan het bestuur zich op de vele andere taken richten.

Daarnaast heeft Dick Besselink helaas zijn taak als voorzitter moeten stoppen vanwege gezondheids problemen.

Beste Dick, namens mijzelf alvast enorm bedankt voor je inzet voor de vereniging.

Het nieuwe jaar biedt ook weer volop kansen en mogelijkheden voor iedere tuinder.

Er staan aankomend jaar ook een aantal gebeurtenissen op de agenda, onder andere op bestuurlijk gebied van de vereniging. Er komt een nieuw bestuur, op de achtergrond wordt hier op dit moment serieus vorm aan gegeven en tijdens de a.l.v in april zal er een voltallig nieuw bestuur gepresenteerd worden.

Daarnaast viert de moestuinvereniging dit jaar haar 35-jarig jubileum. Mochten er leden zijn die ideeën hebben om hier op een leuke wijze aandacht aan te schenken horen wij het graag.

Rest mij niets anders dan iedereen een vruchtbaar tuinjaar te wensen en bovenal een gelukkig Nieuwjaar in goede gezondheid.

Gerrit Schenkel, voorzitter

Veel nieuwe tuinders in het nieuwe seizoen!nieuwe-leden

van het secretariaat

De laatste paar weken zijn een groot aantal tuinen opnieuw uitgegeven aan aspirant leden. Op een gegeven moment hadden we een aantal van 12 tuinen die voor het nieuwe seizoen weer opnieuw bezet moesten worden. Gelukkig hadden we eind 2016 een flinke wachtlijst van aspirant-leden waar we een beroep op konden doen. Tot begin 2017 hebben we tien leden blij gemaakt met een nieuwe tuin! Op dit moment zijn twee tuinen nog niet uitgegeven. Eén tuin zal begin januari uitgegeven worden en voor de andere moeten we samen met de leden nog aan de slag omdat deze tuin niet uitgegeven kan worden wegens de rommel die er nog opstaat.

We willen alle nieuwe leden veel plezier wensen op hun nieuwe tuin en vooral meegeven dat wanneer je iets niet goed weet je altijd bij je buren terecht kan voor raad en daad.

Wanneer leden mensen kennen die graag een moestuin zouden willen hebben: er is weer voldoende ruimte op de wachtlijst!

Van de Penningmeesterdownload

door Wilma

Omstreeks 4 januari zullen de nota’s voor de tuinhuur en lidmaatschap weer bij alle leden op de mat vallen of in de digitale postbus binnenkomen. De vraag van Wilma is of iedereen deze op tijd wil voldoen. Wanneer iemand een probleem heeft om de factuur op tijd te betalen neem dan alsjeblieft even contact op. Er kan dan meteen wat afgesproken/geregeld worden. We zijn dan niet tot in april druk om iedereen herinneringen te sturen of langs te klepperen.

Ook in 2017 tonkinstokken

van het secretariaat

cropped-bonenstaken-tonkinstokken-bamboestokken1Ook dit jaar willen we weer de gezamenlijke inkoop doen van tonkin bonenstaken.
Zoals iedereen bekend is, is het altijd een beetje een probleem om op pad te gaan en ergens bij een van de winkels in de buurt een stel bamboe bonenstaken te kopen. Vaak staan er niet genoeg op voorraad of de staken zijn per 3 verpakt en er hangt dan een fors prijskaartje aan.
Een prima idee om als vereniging de stokken in grootverpakking in te kopen en die aan de leden aan te bieden. Ook dit jaar moet het weer voor één euro per stuk kunnen lukken. Ten slotte zijn we nu in het bezit van een materialenopslag waar plaats is voor een voorraadje bonenstaken.

Graag willen we weten of leden tonkinstokken (lengte 270 cm. Prijs €1,=) van de vereniging willen afnemen zodat er een voorraadje door de vereniging kan worden aangeschaft.

Wanneer je het bedrag overmaakt dat bij een bepaald aantal tonkinstokken hoort, met vermelding van je naam en het aantal stokken op rekening NL79INGB0005638857 van de volkstuinvereniging zullen we zorgen dat ze medio april af te halen zijn op locatie Ooi tijdens de werkdag. De uiterste besteldatum is 31 maart.

 

Website zelfgroentenkweken.nlplanner

Tip van Peter

Misschien iets voor mensen die het leuk vinden om digitaal met hun moestuin aan de slag te gaan.

Er staat onder andere een planner in en nog veel meer tips. Wanneer je een plattegrond van je tuin op deze website maakt, kun je elke maand een to-do lijstje opgestuurd krijgen. Volgens mij is de website nog niet zo lang in de lucht en moet nog een beetje op streek komen. Kijk maar eens op de volgende link.

http://www.zelfgroentekweken.nl/moestuin-planner/

 

Een gedachte over “Nieuwsbrief 52 – januari 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.