Nieuwsbrief 49 oktober 2016

Nazomer

door Peter en Wilma

nazomerLekker tweeënhalve week naar het zuiden van Frankrijk geweest en bij terugkomst na een dik uur werk de tuin weer in orde! Door de droogte en warmte kwam er maar net een half emmertje onkruid vanaf. De tuinbuurman was zo aardig geweest om de lei-peer vast te snoeien. De zonnebloemen waren uitgebloeid, klaar om af te snijden en voor de vogels op de grond te leggen. Nog even het oude aardbeienbed opgeruimd dat tijdens de vakantie geen water heeft gehad. Wat onder het worteldoek vandaan komt lijkt wel een stuk grond uit de Sahel met barsten erin en keihard. De nieuwe aardbeienplantjes apart gezet voor in het nieuwe aardbeienbed voor volgend jaar. De aardappels gaan volgend jaar op de oude plek van de aardbeien zodat de grond weer mooi los wordt. De zomer is nog niet eens echt voorbij en je loopt alweer te bedenken hoe het volgend jaar zal worden….. De stokrozen voor op de bijentuin komen al op en als de rozemarijn gesnoeid is, kan hij ook daarheen. Wanneer de rozemarijn in het voorjaar bloeit, krioelt het altijd van bijen en hommels op de bloemen. Lekker op streek met de tuin dus en wanneer het een keertje slecht weer wordt, of we hebben eens wat anders te doen, is er geen man overboord. De tuin komt bij ons wel voor elkaar voor volgend seizoen.

Te koop:

Afgelopen week lag er een A4-tje van Hoogenkamp in de brievenbus van alle appartementen aan de IJsselkade. De mogelijkheid om buiten je balkonnetje ook een stukje tuin te bezitten werd daarin aangeboden. Misschien ook wat voor leden van de VVID? Maar let op: Een korte berekening leert dat je voor hetzelfde geld ongeveer 250 jaar een tuin kan huren bij onze vereniging. Je kan dan natuurlijk wel het onkruid net zo hoog laten groeien en de aardappels net zo lang laten zitten als je zelf wilt. Het is dan ten slotte helemaal van jezelf.

431_1080x720

€ 12.500 k.k.

Heerlijk ruim, rustig en zonnig gelegen stuk tuingrond!
Altijd al de stille wens gehad om een eigen moestuin van jezelf te beginnen? In alle rust kun je hier aan de slag!
Wat maakt dit plekje zo uniek?
– Gelegen op loopafstand van het centrum van Doesburg met een oppervlakte van 242m2, en toch totale rust.
– Aan de achterzijde stroomt de Doesburgse stadsgracht, wat een heerlijk uitzicht en gevoel!
– Voorzien van een opbergschuurtje met aangebouwde kas (Geen verdere bebouwing toegestaan!)
– Langgerekt perceel, gescheiden door een kleine boompartij.
– Afgesloten toegang middels 2 hekken

http://www.funda.nl/koop/doesburg/object-49950085-juliana-van-stolberglaan/

Opzeggen lidmaatschap

opzegvan het secretariaat

De afgelopen twee maanden horen we soms via via dat mensen hun tuin willen opzeggen. We proberen niet hierop in te gaan en vertellen de mensen waar we iets dergelijk van horen dat we dit op zijn tijd vanzelf wel van het desbetreffende tuinlid gaan horen. Ook zijn er mensen die hun tuin al bij ons hebben opgezegd. We vragen leden die hun tuin voor volgend seizoen op willen zeggen en dat nog niet hebben gedaan, dit voor 1 november te doen zodat we alle tuinen voor het nieuwe jaar weer aan aspiranten kunnen toewijzen. Voor aspiranten is het altijd fijn om op tijd te horen dat je een tuin gaat krijgen. Leuk om in de winter vast mee bezig te zijn en uit te zoeken wat je allemaal met je tuin wilt doen in het nieuwe seizoen.

 

Van het bestuur

voorzittershamerNadat Dick Besselink een hartinfarct heeft gehad waar hij goed van aan het herstellen is, heeft hij besloten het voorzitterschap met onmiddellijke ingang neer te leggen. Dick moet de dingen langzaam aan weer opbouwen en het voorzitterschap heeft daarbij nu niet de prioriteit.  Het bestuur gaat binnenkort een aantal mensen benaderen om volgend jaar een nieuw bestuur te vormen en samen het beleid uit te zetten voor de komende jaren. Binnenkort meer nieuws hierover.

 

Najaarsbijeenkomst

van het secretariaatkruiwagen-blad

Ook dit jaar zal natuurlijk weer een najaarsbijeenkomst gehouden worden. Deze zal waarschijnlijk in de tweede of derde week van november plaatsvinden en zoals altijd in de Onderbouw aan de Juliana van Stolberglaan. Wanneer leden onderwerpen hebben waarvan ze vinden dat die aan de orde moeten komen, horen we dit graag.

Pompoen met kip

pompoen_met_kip

Heerlijk herfst gerecht met pompoen, kip en noten uit de oven

Zie rubriek recepten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.