Tortillas met raapstelen

Het is weer lente

Stamppot-tijd is over! Het is tijd voor lentegerechten!

Recept 2 personen

raapstelen (ca. 400 g)download

1 zakje kaassaus (50 g)

150 g geraspte belegen kaas

zout

versgemalen peper

4 wraptortilla’s

2 eetlepels sesamzaad

1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Bereiden

In een pan 250 ml water aan de kook brengen. Intussen de worteltjes van de raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen en grof snijden. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Lage, wijde ovenschaal invetten. Raapstelen met weinig water 2 à 3 minuten koken. Intussen kaassauspoeder door kokend water roeren. Raapstelen in het vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen. Dan de kaassaus en helft van kaas door raapstelen mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tortilla’s vullen met raapstelen, oprollen en in ingevette ovenschaal leggen. Rest van kaas er dik over strooien. Sesamzaad erover strooien. Tortilla’s in oven schuiven en in midden van oven in ca. 12 minuten mooi goudbruin bakken. Serveren met frisse salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.