Tarte Tatin met kerstomaatjes.

Drie weken naar het Franse land is goed voor de ontspanning en voor een geweldig recept van tarte tatin met tomaat dat we in Entrechaux bij ‘l Ancienne Poste hebben gegeten. We namen gewoon het dagmenu en werden hiermee verrast.

Er wordt gebruik gemaakt van kerstomaatjes die we de laatste jaren steeds meer op de Doesburgse tuinen signaleren.

ReceptMini-tarte-tatin-met-kersttomaatjes_

300 g kerstomaten

1 rol of pakje bladerdeeg

2 teentjes knoflook

30 g fijne rietsuiker of basterdsuiker

3 takjes verse oregano

peper en zout

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvormpjes voor minitaartjes lichtjes in met olijfolie. Je kan natuurlijk ook een grotere bakvorm nemen en de taart later in vieren snijden.

Snijd de knoflook fijn en verdeel hem over de taartvorm(en). Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Leg in elk vormpje 5 halve kerstomaten, met de snijkant naar boven. Zet 10 minuten in de oven.

Snijd cirkels uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de taartvormen. Dek er de tomaatjes mee af en vouw de randen lichtjes naar binnen. Maak met de punt van een mes in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.

Schuif de taartjes opnieuw 10 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Neem uit de oven en laat even afkoelen.

Keer de taartjes voorzichtig om (op een groot bord of een bakplaat). Bestrooi met rietsuiker en laat nog even kleuren onder de grill. Werk af met plukjes oregano.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.