Rabarbersoep met tomaat en ananas

 

door Peter

Een unieke soep met een Vietnamees tintje. Een combinatie die je zelf nooit zou bedenken tot ik op website “de vrolijke vegetariër” op dit recept stuitte en het niet kon laten om het op de website van de VVID te zetten. Je moet het proberen. Het resultaat? Een heerlijke zomerse soep, licht pittig, die menigeen zal verrassen! Heerlijk als lunch in de zomer, als bijzonder voorgerecht of met een stevig stuk brood zelfs als lichte avondmaaltijd. Op de ananas en pijnboompitten na kan je alles van eigen tuin halen.Rabarbersoep met Tomaat en Ananas

Wat heb je nodig?
Voor de soep:
4 tomaten
4 stengels rabarber
½ ananas
1,5 liter groentebouillon
1 teen knoflook, fijngeperst
2 eetlepels sojasaus
1,5 theelepel suiker
olijfolie, zout en peper

Voor de garnering:
handje lenteui, in ringetjes
handje versnipperde koriander
handje geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je deze soep?
Snij de tomaat, de rabarber en de ananas in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en laat de knoflook kort fruiten. Voeg 0,5 theelepel suiker toe en ruim peper en zout. Doe de tomaten erbij en voeg een beetje van de groentebouillon toe zodat ze onder de bouillon staan en breng aan de kook. Voeg zodra de tomaten zacht geworden zijn de rabarber en de ananas toe samen met de sojasaus, de rest van groentebouillon, de suiker en weer ruim peper en zout. Laat nog 15 minuten zachtjes koken. Garneer met de lenteui, de koriander en de pijnboompitten en serveer direct.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.