Pumpkin cheesecake

Zoete pompoencake

Deze maal van Smulweb eens een zoet recept met pompoen

In Nederland gebruiken we pompoen eigenlijk alleen in hartige gerechten, maar in Amerika is juist de zoete pumpkinpie het bekendste gerecht met pompoen. Deze pumpkinpie wordt bereid met kwark.

voor het deegcheesecake
250 gram bloem
zout
125 gram koude boter, in blokjes
1 ei
Voor de vulling
1 kleine oranje pompoen
1 vanillestokje
1 theelepel gemberpoeder
25 gram boter
250 gram volle kwark
200 milliliter ahornsiroop (maple syrup)
3 eieren

Voorbereiding

Maak eerst de pompoenpuree. Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Snijd de parten in stukken. Snijd het vanillestokje open. Breng de stukken pompoen met het vanillestokje, gemberpoeder, boter en een bodempje water aan de kook en stoof de pompoen afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Neem het vanillestokje eruit en schraap de zwarte zaadjes uit het stokje. Roer de zaadjes weer door de pompoen. Pureer de pompoen met een staafmixer of in de keukenmachine. Doe de puree terug in de pan en verwarm het geheel. Wanneer de puree erg dun is al roerend doorverwarmen tot een lekker stevige massa ontstaat. Laat de puree afkoelen. Meng voor het deeg de bloem met een snufje zout, de boter en het ei in de keukenmachine of met koele hand tot een samenhangend en soepel deeg. Voeg eventueel nog 1-2 eetlepels koud water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175° C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap en bekleed een ingevette lage taartvorm (24 cm) ermee. Druk het deeg goed aan de rand aan en snijd overtollig deeg langs de bovenrand weg. Weeg 250 gram pompoenpuree af en meng met de handmixer de wark, 125 milliliter ahornsiroop en de eieren erdoor. Meng alles tot een romige crème. Verdeel deze over de taartbodem en schuif de vorm in de oven. Bak de cheesecake in 40-45 minuten mooi bruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna in de koelkast in 2-3 uur stevig worden. Breng de rest van de pompoenpuree op smaak met de rest van de ahornsiroop en wat citroensap

Serveertips

Serveer de taart met de pompoenpuree en stijfgeklopte slagroom


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.